Agenda

De voorstellingen van ‘Die Donker’ vonden plaats in de Lindenbergzaal van Lindenberg Cultuurhuis, Ridderstraat 23 te Nijmegen.

Speeldata in 2022:  14, 15 & 16 oktober en 29 & 30 oktober

STIMAGT onderzoekt momenteel of een tweede speelronde in 2023 haalbaar is.

 

Voorgesprek

Bij een aantal voorstellingen van Die Donker was de mogelijkheid om deel te nemen aan het voorgesprek.

In de voorbesprekingen nodigde Liselotte van der Feltz de deelnemers uit om in gesprek te gaan over somberheid en hoe creativiteit hierin helpend kan zijn. Zij nam ze mee in het verhaal van Toon, de hoofdpersoon van Die Donker, gestoeld op de ervaringen van componist en schrijver Theo Hoek. Toon moet zich verhouden tot Die Donker, zijn donkere kant. Hij zoekt naar uitwegen om meer vrijheid en ruimte te ervaren. Gaandeweg ontdekt hij de kracht van zijn creativiteit en vindt mogelijkheden om met Die Donker om te gaan.

We kennen allemaal wel onze sombere periodes maar we praten er niet snel over. Tijdens het voorgesprek laten de deelnemers zich door het verhaal van de voorstelling inspireren en stellen de vraag: wat heb je nodig om een gevoel van ruimte en vrijheid te ervaren in tijden waarin dit niet zo vanzelfsprekend is. Een klein interactief programma waarin het gesprek en de inspiratie centraal staan.

 

Ticketprijzen

Normale tickets: € 19,50
CJP-korting/studentenkaart: € 10,-
Voorgesprek: gratis