Agenda

Kom ‘Die Donker’ bekijken in de Lindenbergzaal van Lindenberg Cultuurhuis, Ridderstraat 23 te Nijmegen. De voorstelling wordt gespeeld op:

Ticketprijzen

Normale tickets: €19,50
CJP-korting/studentenkaart: €10 (met uitzondering van de première)
Voorgesprek: gratis

Voorgesprek

Bij elke voorstelling van Die Donker (met uitzondering van de première) is er de mogelijkheid om deel te nemen aan het voorgesprek. Hieraan meedoen? Klik onderaan het ticketbestelformulier op de pagina van de Lindenberg op ‘Bestel mee: Voorgesprek Die Donker’.

In de voorbespreking nodigt Liselotte van der Feltz je uit om in gesprek te gaan over somberheid en hoe creativiteit hierin helpend kan zijn. Zij neemt je mee in het verhaal van Toon, de hoofdpersoon van Die Donker, gestoeld op de ervaringen van componist en schrijver Theo Hoek. Toon moet zich verhouden tot Die Donker, zijn donkere kant. Hij zoekt naar uitwegen om meer vrijheid en ruimte te ervaren. Gaandeweg ontdekt hij de kracht van zijn creativiteit en vindt mogelijkheden om met Die Donker om te gaan.

We kennen allemaal wel onze sombere periodes maar we praten er niet snel over. Tijdens deze voorbespreking laten we ons door het verhaal van de voorstelling inspireren en stellen we de vraag: wat heb je nodig om een gevoel van ruimte en vrijheid te ervaren in tijden waarin dit niet zo vanzelfsprekend is. Welke rol speelt creativiteit hierin en wat is de werking ervan voor jou? Een klein interactief programma waarin het gesprek en de inspiratie centraal staan. We zien je graag!