Tickets

Reprise

Goed nieuws! Begin maart 2024 zal Die Donker nog een aantal keer in reprise gespeeld worden. De publieke voorstelling staat gepland op woensdag 6 maart om 20 uur, wederom in de Lindenberg. Koop je tickets nu!

Naast de eenmalige publieke voorstelling zullen er een aantal voorstellingen gespeeld worden speciaal voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs. Hieraan zullen leerlingen van verschillende onderwijsinstellingen uit de regio Nijmegen deelnemen.

Voorstellingen 2022

De voorstellingen in 2022 vonden plaats op 14, 15 & 16 oktober en 29 & 30 oktober in Lindenberg Cultuurhuis in Nijmegen. Hierbij hebben we in totaal 1700 bezoekers mogen ontvangen!

Voorgesprek

Bij een aantal voorstellingen van Die Donker in 2022 was er de mogelijkheid om deel te nemen aan het voorgesprek.

In de voorbesprekingen nodigde Liselotte van der Feltz de deelnemers uit om in gesprek te gaan over somberheid en hoe creativiteit hierin helpend kan zijn. Zij nam ze mee in het verhaal van Toon, de hoofdpersoon van Die Donker, gestoeld op de ervaringen van componist en schrijver Theo Hoek. Toon moet zich verhouden tot Die Donker, zijn donkere kant. Hij zoekt naar uitwegen om meer vrijheid en ruimte te ervaren. Gaandeweg ontdekt hij de kracht van zijn creativiteit en vindt mogelijkheden om met Die Donker om te gaan.

We kennen allemaal wel onze sombere periodes maar we praten er niet snel over. Tijdens het voorgesprek laten de deelnemers zich door het verhaal van de voorstelling inspireren en stellen de vraag: wat heb je nodig om een gevoel van ruimte en vrijheid te ervaren in tijden waarin dit niet zo vanzelfsprekend is. Een klein interactief programma waarin het gesprek en de inspiratie centraal staan.

 

Ticketprijzen

Normale tickets: € 19,50
CJP-korting/studentenkaart: € 15,-