Volg het ontstaan van Die Donker

Op deze pagina zie je Die Donker ontstaan. In aanloop naar de voorstelling zijn we onder andere bezig met repeteren en het neerzetten van de crowdfundingcampagne. Op deze pagina krijg je een kijkje in de keuken van Die Donker! 

 

Video: ‘De Vuurdoop’

Het is bijna zover: morgen, op vrijdag 14 oktober 2022, is de première van Die Donker! De spelers en de muzikanten zijn volop bezig met de voorbereidingen ter plekke in de Lindenbergzaal van de Lindenberg. Bekijk hieronder de video die Theo Hoek deze week maakte.

Video: making of ‘Die Donker

Op alle fronten wordt er hard gewerkt aan ‘Die Donker’: niet alleen door de spelers en Theo en Joos, maar ook door de muzikanten, videomakers en de decor- en kostuumontwerpers. Samen zorgen ze ervoor dat ‘Die Donker’ een krachtige totaalervaring wordt!

Bekijk voor een indruk van het maakproces deze ‘making of’-video, gemaakt door Theo Hoek.

Openbare doorloop ‘Die Donker’ – 22 september 2022

 

Donderdag 22 september was een bijzondere mijlpaal voor ‘Die Donker’: toen vond de eerste openbare doorloop van het stuk plaats in de prachtige zaal van het Logegebouw Nijmegen. Onder andere onder toeziend oog van medewerkers en ervaringsdeskundigen van Pro Persona en De Kentering werd ‘Die Donker’ in zijn geheel gespeeld.

Na afloop van het stuk werd er nog intensief nabesproken en geëvalueerd: input die in de laatste repetitiefase meegenomen wordt door de spelers, schrijver/componist Theo Hoek en regisseur Joos van Dooremalen. Toeschouwers waren unaniem: het is een indrukwekkend stuk geworden dat op een prachtige wijze de kern raakt van depressie en de kracht van creativiteit.

Foto’s: Ton Gelsing

Trailer ‘Die Donker’

Henri Doeleman van Hemusic maakte onlangs deze prachtige trailer voor Die Donker. Bekijk hem hieronder.

We zijn hard aan het werk aan’Die Donker’

Het team van Die Donker is hard aan het werk om de voorstelling te realiseren. Er hebben ondertussen al een flink aantal repetities plaatsgevonden in de prachtige theaterzaal van Pro Persona en in het Logegebouw in Nijmegen. De voorstelling krijgt daardoor steeds meer vorm. We kunnen niet wachten om hem aan het publiek te laten zien in de Lindenberg in oktober!

Hieronder een aantal video’s van het repetitieproces en bij de eerste scriptlezing.

Crowdfundingcampagne Die Donker helemaal geslaagd!

Crowdfundingcampagne Die Donker helemaal geslaagd!

De crowdfundingcampagne van Die Donker op Voordekunst is helemaal geslaagd!
Met 101% van ons doelbedrag zijn we zeer tevreden. Hartelijk dank aan alle ondersteuners! We gaan nu volop aan de slag met het maakproces. Hou deze pagina en onze social media in de gaten voor de start van de kaartverkoop, en bekijk de video over Die Donker die we voor deze campagne hebben gemaakt.